Reader's yang selalu intai aku :P

tulisan berkilat

Khamis, 14 April 2011

Sayangi orang lain seperti kita menyayangi diri kita sendiri

14 april 2011, khamis 2.35 pm

tunjukkan minat u all utk berkawan dgn semua orang.
berape ramai agaknye kawan dan rakan kite ? mengapa dey all suker kwn ngan kite ? haa jawapan mudah adalah sebab kiter suke bkawan dengan dey all laa :) bkawan laa dgn semua org tapi u all kne jage la batas2 yg tlh di syariatkan dlm islam. jalinkan hubungan dan ukhuwah dgn mesra taw! siramlah hati kawan2 u all supaye dey all ceria cam kate nora danish "kiter enjoy!" hehe mane taw nanti kite dapat sesuatu kebaikan daripada persahabatan dey all dgn kite :)

bermanfaatlah u all pada semua orang :)
orang suka pada kite atas manfaat yang kite berikan pada dey all. so. .berikanlah manfaat itu wlaupun sekadar nasihat dan pesanan kecil. nabi berkata, “sebaik – baik umatku adalah mereka yang banyak manfaatnya.” berilah sesuatu walaupun sebuah senyuman. ia sudah memadai daripada kite mengeluarkan kata – kata yang tidak menyenangkan diri orang itu. haa ape lagi senyum~ tak perlu kate ape2 ;d

berlapang dadalah u all. .
“bagaimana sekiranya orang itu menyakiti hati sayer or menkhianati sayer?” jawapannya, berlapang dadalah kite ek. tidak beriman seorang sehingga dea menyayangi saudaranye seperti diri menyayangi dirinye sendiri. paling kurang, doakan kesejahteraan dengan memberikan salam dan menyampaikan salam padanye. baru laa "mesra~" bak kate bob af tuu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan